Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul german de externe s-a retras de la o viitoare conferinţă de la Varşovia privind pacea şi securitatea în Orientul Mijlociu

infoturism.ro
orientul mijlociu

Ministrul german de externe Heiko Maas s-a retras de la o viitoare conferinţă de la Varşovia privind pacea şi securitatea în Orientul Mijlociu, organizată de Polonia şi SUA, la care multă lume s-a referit ca la o conferinţă anti-Iran, relatează dpa preluată de Agerpres.

Haiko Maas va fi înlocuit la conferinţă de Niels Annen, un oficial de rang înalt în Ministerul de Externe, a declarat luni o purtătoare de cuvânt.

Se aşteaptă ca mai mulţi miniştri de externe vest-europeni să nu participe la conferinţa controversată programată pentru 13-14 februarie, despre care Teheranul susţine că este îndreptată împotriva guvernului său. Pe de altă parte, oficialii americani au insistat că Iranul nu este o ţintă a conferinţei.

Federica Mogherini a anunţat deja că nu participă, din cauza unor dificultăţi de program. Rusia nu va trimite un reprezentant, potrivit guvernului polonez.

Administraţia americană a acuzat Teheranul că se angajează într-o politică de destabilizare în Orientul Mijlociu şi că finanţează terorismul.

De asemenea, preşedintele american Donald Trump a retras unilateral SUA din acordul privind dosarul nuclear iranian în luna mai şi a impus din nou sancţiuni împotriva Teheranului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.