Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul german de externe salută 'limbajul foarte clar' al lui Biden cu privire la Rusia

europarl.europa.eu
Heiko Maas

Şeful diplomaţiei germane a salutat joi 'limbajul foarte clar' al Statelor Unite ale Americii faţă de Rusia, acţiunea sa în Siria şi chiar încercările sale 'de a influenţa alegerile din terţe ţări', relatează AFP, potrivit AGERPRES.

'Ne dorim să rămânem în măsură să menţinem fereastra dialogului deschisă cu Moscova cu privire la provocările majore, dezarmare şi schimbări climatice', a adăugat totodată într-un interviu pentru Deutsche Welle Heiko Maas, nedorind să 'comenteze sau să evalueze' calificativul de 'ucigaş' ('killer') pe care Joe Biden l-a aprobat pentru omologul său rus, Vladimir Putin.

Într-o reacţie, Putin l-a ironizat pe omologul său american joi, reafirmând totodată că Rusia îşi va apăra interesele în faţa SUA.

Acest duel verbal pare să genereze o nouă spirală a tensiunilor în relaţiile ruso-americane, deşi - în pofida numeroaselor dezacorduri - cele două puteri au afirmat, de la schimbarea administraţiei americane, că doresc să coopereze în dosarele de interes comun.

Citește și: Lovit de amnezie! La o săptămână după ce i-a făcut plecăciuni, Florin Cîțu și-a dat seama că e incompatibil cu Octav Bjoza

'Constat la SUA un limbaj foarte clar în privinţa activităţilor ruseşti, de exemplu în Siria, dar şi atunci când vine vorba de a influenţa alegeri în ţări terţe', a afirmat în interviu Heiko Maas, reluând unele remarci într-o conferinţă de presă de joi.

'Aşadar, dacă este necesar, puteţi presupune că vor fi abordate de SUA, într-un limbaj foarte clar, lucrurile care nu merg în relaţia cu Rusia sau referitor la activităţile ruseşti', a afirmat el.

'Cred că este vorba de un semnal important ce indică faptul că politica externă americană va fi foarte clară, pe de o parte în privinţa drepturilor şi libertăţilor omului, iar pe de altă parte lăsând fereastra dialogului deschisă cu Moscova' pe subiecte precum dezarmarea sau schimbările climatice, a spus Maas.

Moscova şi Berlinul întreţin în ultimii ani relaţii complexe. Cele două ţări sunt angajate împreună în controversatul proiect de gazoduct Nord Stream 2. Mai multe cazuri de spionaj imputate Rusiei, situaţia din Crimeea şi otrăvirea opozantului Aleksei Navalnîi, tratat în Germania, au suscitat în schimb grave tensiuni, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.