Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul german de finanţe anunță ce se va întâmpla cu Grecia

grecia

Ministrul german de finanţe, Wolfgang Schaeuble, a dat asigurări sâmbătă că zona euro ''va face tot ce se poate pentru a evita orice risc de propagare'' a crizei greceşti, după refuzul său de a prelungi programul de asistenţă financiară pentru Atena după data de 30 iunie, relatează AFP.

Grecia, care riscă să nu poată rambursa 1,5 miliarde de euro Fondului Monetar Internaţional (FMI) pe 30 iunie şi care a decis să organizeze un referendum privind propunerile creditorilor săi, provocând o ruptură a negocierilor, va întâmpina ''mari dificultăţi în următoarele zile'', a prezis Schaeuble.

El a dat totuşi asigurări, ca mulţi alţi confraţi ai săi, că Grecia rămâne ''membră a zonei euro''

''Destinul'' Greciei este de a rămâne în zona euro, de unde ''nici o ţară nu doreşte ieşirea sa'', a afirmat, de asemenea, ministrul francez de finanţe, Michel Sapin.

''Grecia este un membru cu drepturi depline al zonei euro'', a declarat ministrul irlandez Michael Noonan, precizând că ''nu îi este teamă pentru euro''.

La rândul său, omologul lor finlandez, Alexander Stubb, a spus că ''înţelege dificultăţile cu care se confruntă grecii'', dar că nu este foarte neliniştit în legătură cu o propagare a crizei greceşti, deoarece ţările din zona euro sunt mult mai bine pregătite, decât acum câţiva ani, pentru a face faţă unei astfel de situaţii, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.