Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Inovării Stoycheva: Aderarea la Acordurile Artemis ale NASA, un moment istoric pentru Bulgaria

science.org
nasa

Ministrul Inovării şi Dezvoltării Milena Stoycheva şi administratorul NASA, Bill Nelson, au semnat aderarea Republicii Bulgaria la acordurile Artemis ale NASA, care definesc principiile de bază pentru cooperarea globală în spaţiul cosmic, potrivit Agerpres.

Bulgaria a devenit cea de-a 32-a ţară care aderă la Acordurile Artemis, a anunţat joi Ministerul Inovării şi Dezvoltării.

La ceremonia de la sediul NASA din Washington au participat, de asemenea, ministrul adjunct pentru Inovare şi Dezvoltare, Vesselina Mincheva, ambasadorul Bulgariei în SUA, Georgi Panayotov, administratorul adjunct al NASA, Pamela Melroy şi Sonata Coulter, asistent adjunct al Secretarului de Stat al SUA.

"Aderarea noastră la Acordurile Artemis este un moment istoric pentru Bulgaria. Credem că extinderea frontierelor explorării umane în spaţiu cu sprijinul tehnologiei deep tech şi a inteligenţei artificiale va asigura o coexistenţă paşnică şi durabilă pe Pământ. De ani de zile, NASA a fost un simbol al căutării dezvoltării prin tehnologie şi spiritul uman. Suntem onoraţi să ne alăturăm acestui parteneriat între ţări pentru călătoria paşnică în noi teritorii", a declarat ministrul Stoycheva.

"NASA este onorată să ureze bun-venit Bulgariei, a 32-a naţiune care semnează Acordurile Artemis", a declarat Nelson, şeful agenţiei.

"Parteneriatele globale încheiate în era Artemis vor crea oportunităţi de care vor beneficia membrii generaţiei Artemis, atât în ţările noastre, cât şi în întreaga lume. Poziţia de lider a Bulgariei va contribui la asigurarea faptului că această călătorie a umanităţii spre Lună şi dincolo de ea va fi realizată în mod paşnic, sigur şi transparent", a mai spus el.

Acordurile Artemis au drept scop aprofundarea cooperării internaţionale în utilizarea paşnică a spaţiului cosmic.

"Scopul nostru este de a creşte competitivitatea industriei bulgare, de a promova inovarea şi de a spori gradul de conştientizare asupra programelor spaţiale. Aprofundarea cooperării noastre strategice cu Statele Unite va contribui semnificativ la dezvoltarea pe mai departe a activităţilor spaţiale din ţara noastră şi va oferi noi oportunităţi pentru parteneriate internaţionale", a declarat ministrul Stoycheva.

Ştire selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către AGERPRES, fără intervenţie pe text, conform acordului de colaborare dintre agenţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.