Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul interimar al Educatiei, Rovana Plumb, a convocat o intâlnire de lucru cu invatatorii si profesorii

MEN
Rovana Plumb

Ministrul interimar al Educației, doamna Rovana Plumb, a convocat, astăzi, 18 octombrie 2018, o intâlnire de lucru cu reprezentanți ai cadrelor didactice - învățători și profesori. Au fost prezenti, de asemenea, membrii unor asociații profesionale, lideri de sindicat, precum și inspectori scolari.

Scopul initiativei dnei Plumb a fost inventarierea principalelor dificultăți pe care le intampina cadrele didactice si remedierea cât mai urgenta a acestora, astfel incat sa se asigure crearea unor premise solide pentru cresterea calitatii invatamantului preuniversitar din Romania.

Concret, invatatorii si profesorii prezenti au semnalat, printre altele, necesitatea urgenta a debirocratizarii sistemului de învățământ, reluarea dialogului cu toti factorii implicati privind programa și manualele școlare, precum si regandirea modului in care se realizează inspecțiile la clasă. Participantii la intalnirea de lucru au solicitat, de asemenea, nevoia clarificarii statutului juridic si al aspectelor legate de finantarea centrelor de resurse si asistenta educaţionala.

Doamna ministru Rovana Plumb a solicitat reprezentantilor MEN propuneri de solutii concrete si rapide privind toate aspectele semnalate si crearea, in acest sens, a unui grup de lucru la nivelulul institutiei.

“Trebuie să găsim ideea, soluția, iar apoi găsim si finanțarea. Pentru Guvernul României, invatamantul reprezinta o prioritate zero. Avem solutii care sunt finantabile inclusiv din fonduri europene, pe care le vom comunica in curand".

Ministrul interimar al Educatiei le-a multumit cadrelor didactice din toata tara, in numele Guvernului României, pentru activitatea si efortul pe care il fac zilnic pentru ceea ce reprezinta cea mai importanta resursa a unei tari: copiii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.