Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Ion Ștefan, dezvăluiri despre moștenirea lăsată de Liviu Dragnea: La Ministerul Dezvoltării ajungi prin 'Poarta Raiului'

Inquam Photos / Octav Ganea
ion stefan

O parte din moștenirea lui Liviu Dragnea la Ministerul Dezvoltării a fost dezvăluită joi seară, în exclusivitate, de ministrul Ion Ștefan, la „Legile puterii” de la Realitatea PLUS. Acesta a vorbit de lucrări neexecutate prin contractele încheiate preferențial în ultimii ani, dar și de alte „achiziții” costisitoare pe care le-a găsit în ministerul pe care îl conduce din noiembrie anul trecut.

„S-a reușit pe timpul lui Liviu Dragnea să adune floarea cea vestită a PSD-ului din România și să facă un mix, și este greu sa intelegi cum am rezistat atât timp. Aș putea spune că acest minister are un buget care abundă în fonduri”, a declarat ministrul Ion Ștefan la „Legile puterii”.

„Daca vrei sa ajungi la acest  minister, ai ocazia sa treci prin Poarta Raiului. Am descoperit ca ministerul are o bariera achiziționată cu suma de 13.000 de lei, nimic anormal, dar mentenanța anuală este de 11.000 de lei! Ai obligația ca timp de 8 ani să menții contractul de mentenanță”, a explicat Ion Ștefan.

„Dacă și când vorbim de o simplă barieră s-au dedat..., imaginați-vă ce se întâmplă când vorbim de studii de consultanță, pentru strategii. Ministerul cheltuiește milioane de lei pe zeci de strategii. Am spus, mai demult, că ministerul a plătit unui partener 14 milioane de lei pentru câteva hârtii”, a adăugat ministrul Dezvoltării.

Guvernul a dat CINCI Ordonanțe de Urgență, în ședința de joi seara

De asemenea, Ion Ștefan a vorbit și despre contractele acordate preferențial prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) până la venirea sa la Ministerul Dezvoltării.

„Există un judet in România, nu voi da numele, care are semnate cu ministerul Dezvoltării 33 de contracte prin PNDL, de peste 245 de milioane de lei, din care atrasi, pentru lucrari executate, sunt numai 14 milioane de lei. E strigător la cer!”, a comentat ministrul Ion Ștefan la „Legile puterii”.

Ministerul Dezvoltării a fost condus de Liviu Dragnea în timpul mandatului lui Victor Ponta (mai 2012-noiembrie 2015), apoi în următoarele guvernări de după câștigarea alegerior parlamentare din 2016, ministerul a revenit unor importanți lideri ai PSD din timpul guvernărilor social-democrate din ultimii ani (2017-2019). Printre ei, Sevil Shhaideh, omul de încredere al lui Liviu Dragnea, Paul Stănescu sau Niculae Bădălău, ultimul apropiat de gruparea Dragnea din PSD.

În urmă cu un an, fostul lider al PSD a fost condamnat la trei ani și jumătate în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman. El a fost încarcerat pe 27 mai 2019, la o zi după alegerile europarlamentare, pierdute de PSD. În prezent, acesta își ispășește pedeapsa la penitenciarul Rahova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.