Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul iranian de Externe Mohammad Javad Zarif: 'Teheranul este pregătit de un schimb total de deţinuţi cu Statele Unite'

Financial Times
Mohammad Javad Zarif

Iranul este pregătit de un schimb total de deţinuţi cu Statele Unite, a anunţat ministrul iranian de Externe Mohammad Javad Zarif într-o alocuţiune online, la Council of Foreign Relations, la New York, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Relaţiile între Washington şi Teheran se află la cel mai scăzut nivel după ce Donald Trump a retras Statele Unite, în 2018, din Acordul internaţional de la Viena din 2015 în dosarul nuclear iranian, încheiat de administraţia lui Barack Obama.

Washingtonul cere de mult timp eliberarea mai multor americani deţinuţi în Iran, între care Baquer şi Siamak Namazi, un tată şi fiul său.

Citește și: DOCUMENTE - Dan Cristian Popescu, viceprimarul din Sectorul 2 a fost revocat din funcție

În iunie, un fost puşcaş marin din cadrul US Navy, Michael White, a fost eliberat în cadrul unuiacord între cele două ţări. În schimb, un medic iraniano-american, Majid Taheri, a fost eliberat să plece în Iran.

În decembrie 2018, Washingtonul şi Teheranul au efectuat un schimb de deţinuţi, în cadrul căruia Iranul l-a eliberat pe Xiyue Wang, un american deţinut timp de trei ani, acuzat de spionaj, iar Statele Unite pe Massoud Soleimani, acuzat de încălcarea sancţiunilor americane impus Teheranului.

Teheranul care nu recunoaşte dubla naţionalitate a cetăţenilor săi, neagă că ar încarcera cetăţeni străini din motive politice, pentru a-i folosi ca monedă de schimb. Majoritatea acestor deţinuţi sunt acuzaţi de spionaj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.