Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul irlandez de externe se declară sceptic asupra unui nou summit dedicat Brexitului

rfi.fr
Brexit
Ministrul irlandez de externe Simon Coveney a declarat că nu se aşteaptă ca liderii statelor UE, care se întrunesc miercuri şi joi la Bruxelles, să se pună de acord asupra unei date privind desfăşurarea unui summit special pentru Brexit la jumătatea lunii noiembrie, relatează Reuters, informează Agerpres.

"Cred că este mai probabil să se sugereze mai multe date, dar nu va exista un angajament pentru un nou summit decât dacă există un semnal de la echipele de negociere că există ceva care poate fi semnat", a declarat Coveney miercuri pentru postul de radio BBC. 

Premierul britanic Theresa May li se va adresa liderilor UE la Bruxelles, iar ei vor decide la dineul din prima zi a reuniunii Consiliului European dacă vor bate în cuie planul de a organiza un summit special pentru Brexit la jumătatea lunii noiembrie. 

Coveney a mai spus că negociatorul şef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, a indicat că blocul comunitar este dispus să prelungească perioada pentru găsirea unei soluţii asupra frontierei de pe insula Irlanda.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.