Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul israelian al Apărării: 'Iranul este la doar 10 săptămâni distanță de a obține materialele fisionabile necesare construirii de arme nucleare'

thedailybeast.com
iran

Iranul este „la doar 10 săptămâni distanță de a obține materialele fisionabile necesare construirii de arme nucleare”, avertizează ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz, în fața Consililui de Securitate al Națiunilor Unite (UN).

„Iranul a încălcat toate înțelegerile din tratatul nuclear [..] Este momentul să trecem la fapte – cuvintele nu mai sunt de ajuns. Este timpul să trecem la sancțiuni diplomatice, economice sau chiar militare”, spune Gantz.

Ministrul Apărării din Israel susține că Iranul este responsabil pentru zeci de atentate teroriste din regiune și operează în țări ca Yemen, Iraq sau altele.

Statul iranian își derulează programul nuclear în mod deschis, după ce administrația lui Donald Trump s-a retras din tratat și a impus sancțiuni drastice regimului de la Teheran.

Discuțiile dintre SUA și Iran privind reluarea tratatului nuclear din 2015 au fost suspendate până când noul președinte Ebrahim Raisi va fi învestit oficial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.