Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul italian al Apărării taie entuziasmul lui Zelenski: 'Rachetele nu se găsesc în supermarket ca un borcan de Nutella, ci sunt sisteme complexe!'

www.tehnomil.net
sistem rachete Himars

Ministrul italian al Apărării, Guido Crosetto, a adoptat un ton precaut cu privire la posibilitatea ca ţara sa să furnizeze Ucrainei sisteme de apărare aeriană, informează News.ro. Într-un interviu acordat ziarului "Il Messaggero", Crosetto a declarat că sistemele de apărare aeriană solicitate de preşedintele Ucrainei vor fi furnizate Kievului "dacă este posibil".

"Dacă vom da rachete de apărare aeriană Ucrainei, trebuie să le luăm din stocurile noastre şi trebuie să facem acest lucru fără să le epuizăm şi fiind siguri de calitate”, a declarat ministrul apărării, Guido Crosetto, în interviul publicat miercuri de "Il Messaggero".

Declaraţiile lui Crosetto au fost făcute după ce Volodimir Zelenski a discutat marţi cu premierul Italiei, Giorgia Meloni. Într-un tweet postat după convorbire, liderul ucrainean a declarat că Meloni l-a informat că "se ia în considerare chestiunea furnizării de sisteme de apărare aeriană pentru a proteja cerul ucrainean".

"Cu siguranţă, Ucraina cere de luni de zile sprijin împotriva atacurilor aeriene asupra obiectivelor civile: case, spitale, şcoli, centrale electrice. Dacă va fi posibil, îi vom ajuta cu siguranţă să se apere: Rusia a trecut o graniţă pe care nu ar fi trebuit să o treacă", a comentat ministrul italian al apărării.

Întrebat de ce spune "dacă va fi posibil", el a explicat: "Pentru că aprovizionarea trebuie să fie compatibilă cu posibilitatea de a avea aceste arme şi de a le da Kievului eficiente şi funcţionale. Rachetele nu se găsesc în supermarket ca un borcan de Nutella, ci sunt sisteme complexe pentru care este necesar un timp îndelungat de producţie. Nu poţi să spui: "Bine, mâine mă duc să cumpăr o sută de rachete". Ele nu sunt acolo. Aşadar, dacă oferim sisteme de apărare antiaeriană Ucrainei, trebuie să le luăm din propriile noastre stocuri şi trebuie să o facem fără a le epuiza şi având certitudinea calităţii".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.