Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul italian al Economiei: 'Economia Italiei își va reveni în semestrul al doilea'

Foundation for Economic Education
italia economie

Ministrul italian al Economiei, Giovanni Tria, a declarat că se așteaptă ca economia Italiei să înceapă din nou să crească în al doilea semestru al anului, atunci când vor incepe să se facă simțite efectele măsurilor economice luate de Guvern, potrivit Reuters, scrie Mediafax.

Produsul Intern Brut al Italiei a scăzut cu 0,1% în al treilea și al patrulea trimestru din anul trecut, astfel că a treia cea mai mare economie a zonei euro a intrat în recesiune tehnică. Cu toate acestea, o creștere a producției industriale italiene în luna februarie ar putea însemna că țara ar fi ieșit din situația economică problematică, potrivit economiștilor.

Tria a declarat duminică, în cadrul unui interviu acordat televiziunii de stat RAI, că măsurile luate de autorități pentru a sprijini economia vor avea un impact „pozitiv, chiar dacă limitat” asupra creșterii PIB. Guvernul italian a estimat creșterea economiei la 0,2% pentru 2019. Pentru anul viitor, autoritățile estimează o creștere economică de 0,8%.

Citește și: Americanii anunță că strâng cercul în jurul Venezuelei. Regimul lui Maduro se va confrunta cu sancțiuni din ce în ce mai puternice

Creșterea economică ar urma să fie stimulată în semestrul al doilea al acestui an prin intermediul unui pachet de stimulente care include facilități fiscale pentru investitori, impozite mai mici pentru fabrici și proceduri simplificate pentru licitațiile publice, potrivit Guvernului.

Ministrul Tria a mai declarat că Guvernul exclude atât posibilitatea unei rectificări bugetare anul acesta, cât și ideea introducerii unei taxe pe avere. O astfel de taxă „ar lovi în economiile cetățenilor italieni și ar avea un impact negativ asupra creșterii economice”, a adăugat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.