Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul italian de externe acuză Rusia: S-a implicat în criza guvernamentală; livrările de arme către Ucraina sunt în pericol

italia rusia

Ministrul italian de externe Luigi Di Maio a acuzat Rusia de implicare în criza guvernamentală, care a fost provocată de Giuseppe Conte, liderul Mișcării 5 Stele. Ministrul a sugerat că printre urmările acesteia ar putea fi încetarea livrărilor de armament către Ucraina și imposibilitatea de a semna contracte privind livrările alternative de gaze rusești.

"Este de necrezut că este vorba de un fost prim-ministru [italian] care îl atacă pe [premierul Mario] Draghi și ajută propaganda lui Putin", a declarat Di Maio pentru ediția europeană a ziarului Politico. Acum mă îndoiesc că putem trimite arme [în Ucraina]. Aceasta este una dintre multele probleme grave", a declarat ministrul.

"Dacă guvernul cade miercuri, nu vom avea autoritatea de a semna noi contracte energetice, iar acest lucru este grav, deoarece ne apropiem de iarnă", a adăugat Di Maio.

Fostul premier italian Conte, împreună cu partidul de centru-dreapta Liga, s-au pronunțat în repetate rânduri împotriva trimiterii de noi arme în Ucraina.

Joi, premierul Mario Draghi a demisionat după ce Mișcarea 5 Stele, unul dintre principalele partide din coaliția de guvernare, nu a reușit să participe la un vot de încredere în cabinet, din care fac parte membrii săi. Draghi a declarat imediat că nu-și vede guvernul fără Mișcarea 5 Stele. Cu toate acestea, președintele Republicii, Sergio Mattarella, nu i-a acceptat demisia, deoarece, din punct de vedere formal, sprijinul majorității parlamentare nu a fost pierdut.

Pe 20 iulie, Draghi va vorbi în parlament. Decizia sa de a pleca poate fi confirmată. Apoi, unul dintre scenarii va fi dizolvarea parlamentului și anunțarea unor alegeri parlamentare anticipate, care ar putea avea loc la sfârșitul lunii septembrie - începutul lunii octombrie. Până la formarea unui nou guvern, Draghi va acționa în calitate de prim-ministru.

Anterior, secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a precizat că recentele declarații ale mai multor premieri europeni privind demisia sunt o chestiune internă a acestor țări, iar Moscova nu are nimic de-a face cu acest lucru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.