Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiției a promis că vor fi construite 15 noi arhive în întreaga țară

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat luni, la Focşani, că ministerul va demara construcţia a 15 clădiri care să adăpostească arhivele curţilor de apel, tribunalelor, judecătoriilor şi parchetelor din subordine, dar şi a penitenciarelor arondate, potrivit agerpres.ro.

"Avem, în domeniul justiţiei, obligaţia de păstrare a documentelor, un număr de 90 de ani. (...) Nu avem spaţii suficiente pentru arhive în toată ţara. Cele existente sunt necorespunzătoare (...) Avem un program naţional de construcţie de arhive, 15 arhive la nivelul fiecărei curţi de apel, unde vor fi arhivate documentele de la nivelul instanţelor de judecată, documentele de la nivelul parchetelor de pe lângă instanţele de judecată, dar şi de la penitenciarele arondate", a declarat ministrul Tudorel Toader.

Citește și: Explicație halucinantă! De ce nu are România autostrăzi

Acesta a precizat că au fost identificate terenurile pentru construcţia arhivelor, majoritatea pe terenurile unor penitenciare, iar ministerul dispune deja de banii necesari pentru construcţia acestora.

"Avem sumele necesare pentru construcţia celor 15 arhive din proiecte derulate sau în curs de derulare cu Banca Mondială, proiecte care au permis unele consistente economii, din care să facem respectivele arhive", a spus ministrul Justiţiei.

Citește și: Vești proaste pentru Simona Halep! Câte puncte o despart de locul 1

La nivelul Curţii de Apel Galaţi, arhiva aferentă va fi construită la Focşani, pe un teren aparţinând Penitenciarului Focşani, pe circa 5.000 mp.

De asemenea, ministrul Tudorel Toader a anunţat, luni, construcţia unui palat al justiţiei la Focşani, proiect trecut pe lista de priorităţi a Companiei Naţionale de Investiţii, dar şi construcţia unui nou sediu pentru Judecătoria Panciu.

Citește și: Șerban Nicolae pune tunurile pe bănci! Legea care va analiza la sânge instituțiile bancare .

"Autorităţile locale au transferat Ministerului Justiţiei o suprafaţă de aproape 11.000 mp, în vecinătatea Colegiului Naţional Unirea, în care să construim ceea ce se numeşte Palatul pentru Justiţie, cu două corpuri de clădire separate, unul pentru tribunal, altul pentru judecătorie. Vom construi un sediu modern, care să preia din arhitectura fostului Tribunal Judeţean. (...) Avem în vedere construirea unui sediu pentru Judecătoria Panciu, pentru că fostul sediu a fost restituit foştilor proprietari sau moştenitorilor acestora, iar sediul actual se află la parterul unui bloc de locuinţe", a declarat Toader.

Tot la categoria investiţii, ministrul a anunţat modernizarea parcului auto cu 241 de vehicule, câte unul pentru fiecare instanţă de judecată din ţară.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, s-a aflat, luni, într-o scurtă vizită la Focşani, unde a vizitat Judecătoria Focşani şi Tribunalul Vrancea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.