Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiției, reacție la deciziile Parchetului General în dosarul OUG 13

toader tudorel

Tudorel Toader, ministrul demisionar al Justiției, participă marți la ședința CSM. La sosirea la sediul instituțiie, Toader a comentat decizia procurorilor Parchetului General  de a clasa dosarul OUG 13 și de a retrimite la DNA partea legată de favorizarea făptuitorului.

Vezi și: Augustin Lazăr, despre clasarea dosarului OUG13: Acestea au fost motivele

Potrivit ministrului Justiției, decizia de clasare este una firească, pentru că „procurorul nu poate continua ancheta împotriva deciziei CCR” care a stabilit că nu pot intra în atenația procurilor oportunitatea adoptării actelor normative și procesul legislativ. „Păcat că a durat așa de mult”, a mai precizat ministrul.

„Decizia de clasare era necesară şi firească. Amintiţi-vă că la sfârşit de martie, început de aprilie eu spuneam (...) că procurorul nu poate continua cercetările împotriva deciziei Curţii Constituţionale şi soluţia de clasare este cât se poate de firească, (...) păcat că a durat atât de mult”, a declarat Tudorel Toader la intrarea în CSM.

În privința retrimiterii la DNA a unei părți din dosar, cu privire la fapta de favorizare a făptuitorului, Toader a declarat că decizia CCR nu împiedică procurorii să ancheteze fapte de drept comun.

„CCR a statuat prin decizie că procurorul nu poate ancheta oportunitatea, nu poate ancheta constituţionalitatea, nu poate ancheta procedura legislativă. Faptele de drept comun, evident, rămân în sarcina procurorului”, a declarat Tudorel

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.