Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiției s-a dus degeaba la Strasbourg. Nu este lăsat să vorbească în plenul PE

Inquam Photos / Octav Ganea
tudorel toader

Decizie politică în Parlamentul European. Ministrul Justiției, Tudorel Toader, nu este lăsat să vorbească în plenul parlamentului, anunță Antena3. Printre cei care vor vorbi în numele României vor fi: Traian Ungureanu, Marian Jean Marinescu, Daniel Buda, Laszlo Toke, Cristian Preda, Monica Macovei din partea Popularilor, Victor Boștinaru și Dan Nica din partea Social-democraților și din partea ALDE: Norica Nicolai, Renate Weber și Mircea Diaconu.

Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, va discuta miercuri după-amiază modificările la legile justiţiei din România, în prezenţa ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.

Dezbaterea, intitulată 'Ameninţări la adresa statului de drept provocate de reforma sistemului judiciar din România', a fost cerută de Grupul Verzilor/Alianţa Liberă Europeană din Parlamentul European.

Într-o conferinţă de presă susţinută marţi în Parlamentul European la Strasbourg, copreşedintele Grupului Verzilor/Alianţa Liberă Europeană din PE, eurodeputatul belgian Philippe Lamberts, a declarat că grupul politic pe care îl reprezintă este profund îngrijorat de situaţia din România în privinţa justiţiei, acesta fiind motivul pentru care a solicitat organizarea dezbaterii.

"Suntem îngrijoraţi în mod legitim când vedem că jucători-cheie din clasa politică şi o parte substanţială din clasa politică (din România - n.r.) sunt implicaţi în scandaluri legate de trafic de influenţă şi corupţie", a spus Lamberts, răspunzând unei întrebări a jurnaliştilor români.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, se află de asemenea de luni la Strasbourg, pentru a discuta cu oficiali ai Comisiei Europene şi cu reprezentanţi ai grupurilor politice din legislativul comunitar despre modificările aduse legilor justiţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.