Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiției, ORDIN URGENT după Raportul GRECO: 'Fiecare instituție menționată în raport să-și facă analiza și să ia măsurile care se impun'

anabirchall.ro
Ana Birchall

Ministrul Justiției, Ana Birchall, a anunțat, marți, că instituția pe care o conduce va face o analiză după rapoartele GRECO, așa cum, după părerea sa, ar trebui să facă fiecare instituție menționată în acest raport și să ia măsurile care consideră că se impun, conform Mediafax.

Citește și: ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni - Plouă zi de zi, scăpăm temporar de caniculă

"Ministerul Justiției și Guvernul, prin Ministerul Justiției, a dat dovadă de transparență, a dat dovadă de bună-credință, de profesionalism și, în mai puțin de două săptămâni de când am primit rapoartele, le-am și tradus și au fost publicate astăzi. Eu mă bucur că, în raportul acesta, un obiectiv important al Ministerului Justiției, asumat pe perioada Președinției noastre, a fost aderarea Uniunii Europene la GRECO în calitate de observator. Pot să spun că acest obiectiv al Ministerului Justiției a fost îndeplinit. În legătură cu celelalte recomandări, vă rog să ne înțelegeți, la Ministerul Justiției noi o să ne facem propria analiză, așa după cum cred că fiecare instituție menționată în raportul GRECO o să-și facă propria analiză și să tragă concluziile și să ia măsurile care consideră că se impun", a declarat Ana Birchall.

Ministerul Justiției a publicat, marți, cele două rapoarte GRECO la adresa României.

Grupul Statelor contra Corupţiei (GRECO) a transmis că România a înregistrat progrese insuficiente în combaterea corupţiei exprimând preocupare privind reformele din sistemul judiciar, în special asupra refuzului Bucureştiului de a desfiinţa Secţia specială de investigare a magistraţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.