Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiției, sesizare URIAȘĂ către DIICOT: Tudorel Toader le-a transmis procurorilor cine a pătruns în arhiva SIPA fără certificat

Inquam Photos / Octav Ganea
tudorel toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, miercuri seară, la Antena 3, că ştie cine sunt persoanele care au pătruns în arhiva SIPA fără a avea certificat ORNISS, precizând că a transmis acest lucru DIICOT, unde este o anchetă în derulare.

"Urmărirea penală este secretă, eu ştiu ce documente am transmis la DIICOT, eu ştiu că m-am adresat autorităţilor să verifice dacă vizitatorii arhivei aveau sau nu certificat ORNISS, ştiu răspunsul, l-am trimis la DIICOT, face parte din urmărirea penală. (...) Ştiţi că DIICOT a fost sesizat de către o terţă persoană, după care am declarat public, am transmis documentele de la nivelul Ministerului Justiţiei către DIICOT, spre a le conexa în acelaşi dosar şi să dea o soluţie pe baza probelor. Mai departe, Ministerul Justiţiei nu poate să se ducă la DIICOT să spună: Ce aţi făcut în dosar, aţi administrat, n-aţi administrat? E problema lor. (...) Mai departe, cred că latura penală a faptelor respective poate fi explicată de către DIICOT, celelalte, care intră în competenţa Comisiei speciale pot fi explicate de către Comisie”, a declarat ministrul Toader.

Citește și: Nu Mihai Tudose e ALESUL: Cine i-ar putea lua locul lui Liviu Dragnea la şefia PSD

El a mai spus că "ani de zile" s-a discutat despre arhive SIPA şi nu s-a făcut nimic.

În luna mai, procurorii DIICOT au deschis un dosar de urmărire penală in rem privind arhiva SIPA, în urma unei plângeri a judecătorului Cristi Danileţ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.