Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiţiei, atac la judecătorul Cristi Dănileţ

robert-cazanciuc

Contrele dintre magistraţi şi politicieni sunt într-o perioadă de intensitate maximă, iar ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, se vede prins la mijloc. Marţi, la sediul CSM, Cazanciuc a vorbit despre atacurile politicienilor la adresa justiţiei, dar a ţinut să critice şi un membru CSM, pentru o declaraţie politică.

Vezi şi: Ponta il cearta pe un judecator CSM: Voi aveti voie si noi nu?

"În ultimul timp sunt foarte multe declaraţii despre justiţie în spaţiul public. Analişti, oameni politici, toată lumea discută despre justiţie. În mod cert, acest lucru nu ajută la dialogul dintre instituţii. Am cerut politicienilor o oarecare rezervă în declaraţii despre justiţie. Pe de altă parte, e foarte dificil să ceri reţinere când un membru CSM critică Guvernul că emite prea multe ordonanţe de urgenţă, în condiţiile în care acest guvern a emis cele mai puţin ordonanţe de urgenţă. Este o declaraţie eminamente politică, care nu ar trebui făcută de un membru CSM", a declarat ministrul Justiţiei.

Vezi şi: Scandalul Rarinca se extinde: Un fost membru CSM îi cere demisia lui Cristi Dănileţ

Judecătorul Cristi Dănileţ, membru CSM, a criticat, într-o scrisoare deschisă (vezi AICI scrisoarea!), demersul senatorilor care i-au cerut lui Iohannis să le demită pe şefele ÎCCJ şi DNA. În document, Dănileţ s-a referit şi la ordonanţele de urgenţă. "M-aş bucura să militaţi pentru acest principiu şi pentru a preveni ca autorităţile locale să adopte reglementări nelegale (cum ar fi cele privind ridicarea de către firme private a autoturismelor parcate nelegal), sau ca Guvernul să adopte ordonanţe neconstituţionale (suntem ţara în situaţie de urgenţă la fiecare trei zile), sau ca Parlamentul să adopte legi contrare reglementărilor UE (cum ar fi cea privind taxa de primă înmatriculare devenită taxă pe poluare şi transformată în timbru de mediu)", preciza judecătorul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.