Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiției cere modificarea programei din Educație: Educația juridică în şcoli o consider absolut necesară

Wikipedia
Alina Gorghiu

Ministrul Justiţiei Alina Gorghiu a declarat că judeţul Călăraşi este pe locul al optulea pe ţară în ceea ce priveşte infracţiunile cercetate de către poliţişti, iar în 2022 au fost 51 de infracţiuni în proximitatea unităţilor de învăţământ, comparativ cu doar 15 în anul 2021. Senatoarea PNL a adăugat că şi în acest context educaţia juridică în şcoli este prioritară în mandatul ei.

„Un subiect care mie mi-este foarte apropiat şi îmi doresc să îl abordez cu prioritate în acest mandat este cel legat de educaţia juridică. E o prioritate de mandat şi în acelaşi timp o preocupare constantă a mea ca parlamentar pentru că din discuţiile cu avocaţii, judecătorii, procurorii, societatea civilă, cu profesorii, să ştiţi, chiar şi cu o parte din media, a reieşit că foarte multe lucruri păcătoase din societatea românească sunt cauzate de acest vid în cunoştinţele juridice, mai ales în rândul generaţiei tinere”, a afirmat Alina Gorghiu, într-o conferinţă de presă susţinută marţi la sediul PNL Călăraşi.

Ministrul Justiţiei a mai spus că judeţul Călăraşi este pe locul 8 pe ţară la capitolul infracţiuni cercetate de poliţie, fenomenul infracţional în apropierea şcolilor fiind în creştere.

„Am să vă dau nişte cifre cu această ocazie legate de Călăraşi. Judeţul Călăraşi este pe locul 8 pe ţară la infracţiuni cercetate de poliţie. Din păcate, se remarcă o creşte a faptelor de natură penală în incinta şi zonelor adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar. 51 în 2022, comparativ cu 15 în 2021. Adică este un fenomen infracţional în creştere în proximitatea unităţilor de învăţământ sau în legătură cu tineri. Ca atare, această educare juridică în şcoli o consider absolut necesară şi vă spun că, din septembrie, împreună cu doamna ministru Deca, împreună cu colegii din parchete, din barouri, din Uniunea Barourilor din România, din CSM, astfel încât să reuşim să ajungem în cât mai multe unităţi şcolare pentru a îi învăţa pe tineri ce este o infracţiune, de ce consumul de droguri îl va duce în puşcărie pe tânărul respectiv, de ce violenţa în şcoli trebuie evitată. Sunt foarte multe lucruri pe care va trebui să le spunem acestor tineri”, a conchis Gorghiu.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.