Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul justiției din Moldova susține că o eventuală scoatere în afara legii a celui de-al III-lea partid ca mărime din țară nu este un precedent periculos

stiripesurse.ro
Sergiu Litvinenco

Posibila declarare ca fiind neconstituțional a unuia dintre cele mai mari partide de opoziție din Republica Moldova, partidul „ȘOR”, este puțin probabil să devină un precedent periculos, este de părere ministrul moldovean al justiției, Sergiu Litvinenco, transmite TASS.

Un astfel de pas este justificat, deoarece în acest sens există o serie de motive întemeiate, a mai spus Litvinenko. "Acesta nu este un precedent periculos, pentru că în cazul partidului 'ȘOR'  există motive întemeiate.

Din punctul meu de vedere, hotărârea Curții Constituționale trebuie să aibă consecințe juridice reale. Hotărârea de a declara partidul ca fiind neconstituțional trebuie să fie reală", a remarcat Litvinenko. După cum a subliniat șeful Ministerului Justiției al Republicii Moldova, în această situație este necesar să fie auzită părerea judecătorilor în ceea ce privește activitatea partidului, care este unul dintre organizatorii demonstrațiilor antiguvernamentale.

El a subliniat, de asemenea, că o posibilă interzicere a partidului "ȘOR" poate fi pusă în aplicare printr-o hotărâre a Parlamentului republicii.

Anterior s-a comunicat că liderul "ȘOR", Ilan Șor, a criticat Guvernul Republicii Moldova pentru că a ascuns faptele participării opoziției la deblocarea exportului produselor moldovenești în Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.