Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiției din Republica Moldova explică de ce Cristian Rizea nu este extrădat în România

stiri.md
Sergiu Litvinenco

Fostul deputat român, Cristian Rizea, care a fugit din România, după ce a fost condamnat la peste 4 ani de închisoare nu este extrădat din Republica Moldova pentru că „pe rolul altei instanțe există cererea acestui personaj cu privire la contestarea decretului fostului președinte Dodon de retragere a cetățeniei”. Despre aceasta a declarat ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, în cadrul unei emisiuni de la Tv8, transmite unimedia.info.

„În justiția din Republica Moldova sunt două dosare inițiate de Ministerul Justiției, unul este pe recunoașterea sentinței în condamnarea din România și al doilea dosar este pe extrădare, deci ambele dosare nu se examinează dat fiind faptul că pe rolul altei instanțe există cererea acestui personaj cu privire la contestarea decretului fostului președinte Dodon de retragere a cetățeniei.

În ambele dosare, atât pe recunoaștere, pentru că procedural dacă ești cetățean al României, condamnat în România, dar ești pe teritoriul R. Moldova prin Ministerul Justiției solicită extrădarea, dar dacă ești cetățean al R. Moldova condamnat în România, atunci prin Ministerul Justiției din România se face solicitare de recunoaștere a sentinței, asta înseamnă că ipotetic instanța noastră poate să spună în felul următor, recunoaștem sentința din România și se pune în executarea acestei sentințe pe teritoriul R. Moldova.

Și în cazul extrădării este vorba deja despre un cetățean care este român, dar este pe teritoriul R. Moldova. Ambele dosare sunt amânate, amânate pentru că nu există o decizie pe dosarul care l-a inițiat Rizea împotriva decretului președintelui Dodon cu privire la retragerea cetățeniei lui Rizea”, a spus Sergiu Litvinenco.

Amintim că la 03 noiembrie 2020 fostul deputat român, Cristian Rizea, care a fugit din România, după ce a fost condamnat la peste 4 ani de închisoare, a fost reținut la Chișinău.

Fostul șef de stat Igor Dodon a anunțat că a semnat un decret de retragere a cetățeniei oferite fostului deputat român, Cristian Rizea, care a fugit din România, după ce a fost condamnat la peste 4 ani de închisoare.

Cristian Rizea a venit cu o reacție mai târziu.

„Dragi români, infractorii pe care îi devoalez au plătit milioane de euro mafiei politice din Moldova condusă de Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc pentru a retrage în mod abuziv cetățenia Republicii Moldova. Mă voi lupta în instanță aici, la Chișinău, și sper cu ajutorul vostru și al lui Dumnezeu să pot reuși”, a menționat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.