Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiției după 'TĂVĂLEALA' din Plenul CSM - 'Nivelul discuției din CSM nu a fost coborât de mine, ci de unii dintre membrii'

Inquam Photos / Octav Ganea
stelian ion

Ministrul Justiției Stelian Ion s-a referit, vineri, într-o conferință de presă, la dezbaterile contradictorii din plenul CSM de joi, pe fondul întocmirii proiectului de desființare a Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ).

Mai precis unii dintre mebrii CSM l-au apostrofat pe demnitar spunându-i că ei nu au greșit cu nimic pentru ca el să le fie ministru.

În replică la astfel de susțineri ale unora dintre membrii CSM ministrul Justiției arată, vineri, că „nivelul discuției” din CSM nu a fost „coborât de către el” și că  a fost unul inadecvat.

„As începe cu a doua întrebare. Ma așteptam la o discuție de un anumit nivel. Nivelul discuției din CSM nu a fost coborât de mine, ci de unii dintre membrii.

Când mă adresez ma adresez la funcția unei persoane, nu la om. Mi s-a părut oricum inadecvată atitudinea unora, câtorva , foarte puțini dintre membri CSM.

Demisia mea e exclusă. M-am luptat cu toate mijloacele pentru apărarea statutului magistraților și pentru apărarea independenței justiției. Ieri au fost niște discuții cu niște argumente ce nu au nicio legătură cu realitatea”, a explicat Ion.

Întrebat legat de micșorarea bugetului alocat Justiției Stelian Ion a explicat că bugetul propus pentru 2021 este similat cu cel din 2020.

„Legat de buget vă pot contrazice. Nu e un buget mai mic. Și anul trecut s-a pornit cu o sumă mai mică dar care la rectificarea bugetară s-a mărit. Este comparabil cu bugetul de anul trecut.

La credite bugetare vom fi la același nivel dacă avem ăn vedere bugetul de anul trecut. Mi-aș dori sincer mai mult pentru Justiție. Am avut discuții cu ministrul finanțelor care a răspuns pozitiv.

Trebuie să avem grijă deoamenii care lucraeză în sistem. Justiția trebuie susținută și asta nu doar din vorbe. Dacă vrei să ajuți Justiția într-adevăr o ajuți aici, pe acest palier”, a mai spus Ion.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.