Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiției: 'Guvernul a înaintat un proiect fără prag la abuzul în serviciu!'

catalin predoiu

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, susține că instituția pe care o reprezintă și Guvernul au inițiat un proiect fără prag valoric în cazul abuzului în serviciu.

„Cum am spus în nenumărate rânduri, Guvernul a plecat în proiectul său cu varianta fără prag, ţinând cont şi de exigenţele pentru funcţia publică, din perspectiva integrităţii şi de dreptul comparat dar şi de faptul că, în deciziile CCR, problema e rămasă nelămurită, până la capăt. Obligaţia de a pune un prag nu este menţionată în dispozitiv, de aici a plecat şi toată controversa care datează de ani de zile. Deciziile sunt vechi de 5 sau 7 ani de zile şi nici până acum nu a fost lămurită, nici în doctrină nici în jurisprudenţa Curţii.

Până la urmă este vorba de o opţiune pe care fiecare legiuitor, de la ţară la ţară, poată să o adopte. În statele membre UE, opţiunea a fost, în general, în cvasimajoritatea cazurilor (..) au legiferat variante fără prag. În final, după dezbateri şi politice şi tehnice, în comisiile juridice, în mod democratic şi transparent, Parlamentul votează pentru o..Decizia finală este aceea fără prag şi este o decizie a Parlamentului aşa cum în orice ţară Parlamentul are opţiuni. Ministerul Justiţiei a elaborat proiectul fără prag, de la început”, a spus Predoiu.

„Guvernul nu intervine față de situația existentă. Este proiectul trimis de la MJ și aprobat de la Guvern. Am explicat colegilor: Ministerul Justiției și Guvernul au înaintat un proiect fără prag. A fost fără prag. În final a fost decizia Guvernului să se meartă pe această soluție”, a mai adăugat Predoiu.

Context

După o ședință-fulger a coaliției de guvernare de marți, aceștia au stabilit că se revine la forma adoptată de Guvern, fără prag la abuzul în serviciu.

USR a avertizat că o asemenea manieră de a proceda va duce la declararea ca neconstituționale a modificărilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.