Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiţiei, noi dezvăluri despre arhiva SIPA: 'Sunt mult mai multe vizite'

toader tudorel

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, face noi dezvăluiri după ce a publicat o listă cu numele celor care au făcut 22 de vizite în arhiva SIPA în perioada 2007-2013. Toader anunţă desecretizări suplimentare, inclusiv ale unor documente secret de stat.

"Nu sunt 22 de vizite, sunt mult mai multe. Cele pe care le-am enumerat eu sunt cele făcute pe baza ordinelor. Sigur sunt mult mai multe vizite. Sunt şi două rapoarte pe care nu le-am desecretizat, dar pe care le vom desecretiza. Veţi afla mai multe informaţii despre mai multe vizite. În primul rând vreau să le văd regimul. Unul are caracter de secret de stat, nu întră în competenţa ministrului de a le desecretiza, ci trebuie iniţiată o hotărâre de guvern. Vom iniţia şi vom desecretiza", a declarat ministrul.

Vezi şi: LISTA persoanelor care au accesat arhiva SIPA, publicată de Ministerul Justiției

Tudorel Toader a comentat şi gestul senatoarei Iulia Scântei, una dintre persoanele care a avut acces la arhiva SIPA. Aceasta i-a cerut public ministrului clarificări cu privire  la modalitatea în care a apărut în presă un raport al unei comisii care s-a ocupat de arhiva SIPA. Documentul este secret de serviciu, dar a fost publicat de EvZ.

"Poate cere explicaţii celor care au făcut public acel raport. Se poate adresa procurorului să verifice provenienţa acelui raport. Ministrul Justiţiei nu face anchetă penală, face cel mult chestiuni care ţin de minister. Nu este în competenţa mea", a declarat Toader.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.