Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiției, ordin clar către structurile de forță: 'Problema corupției este încă nerezolvată, dar trebuie combătut și traficul de persoane'

Inquam Photos - George Călin
Inquam Cătălin Predoiu

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, susține că problema combaterii corupției în România încă nu este rezolvată, dar pe lângă această luptă autoritățile din domeniu trebuie să se concentreze și pe traficul de persoane. Mesajul a fost transmis de ziua europeană a justiției sociale, sărbătorită pe 25 octombrie.

Citește și: STUDIU Pacienții cu ficat gras sunt mult mai puternic expuși la virusul Sars-Cov-2

„E o bună ocazie să reafirmăm imperativul refacerii legilor justiției, a codurilor penale și a infrastructurii logistice a justiției, alături de acoperirea posturilor vacante din magistratură și personalul de specialitate.

Fără investiții permanente în sistemul judiciar, nu se pot obține rezultate, așa cum fără investiții în economie, nu se poate obține creștere economică.

În următorii ani, alături de prioritatea combaterii corupției, problemă încă nerezolvată, se profilează cu prioritate combaterea crimei organizate și a traficului de persoane, inclusiv de minori, prin anchete solide și sentințe severe în toate dosarele în care există probe.

Crima organizată și traficul de persoane sunt incompatibile cu statutul României de țară membră a UE și NATO.

Mulțumesc tuturor celor care slujesc justiția, pentru eforturile lor de a contribui la un serviciu public aflat în slujba cetățenilor și companiilor.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.