Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiției: Proiectul de lege care ar permite eliberarea din funcție a procurorului general va fi votată săptămâna viitoare

cotidianul.md
sergiu litvinenco

Proiectul de lege care ar permite evaluarea și, după caz, eliberarea din funcție a procurorului general va fi votată săptămâna viitoare în lectura a doua. Anunțul a fost făcut de ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, transmite deschide,md

Ministrul a declarat în cadrul unei conferințe de presă că joi, 19 august, Guvernul ar urma să se convoace în ședință la care va examina avizul asupra proiectului de modificare a Legii cu privire la Procuratură.

„Adoptarea acestui proiect în lectura a doua a fost fixată pentru ziua de marți. La această etapă suntem la pregătirea proiectului pentru lectura a doua și vom analiza în cadrul ședinței Comisiei juridice toate amendamentele care au fost formulate”, a declarat el.

Totodată, Litvinenco a menționat că expertizarea acestui proiect de către Comisia de la Veneția nu este necesară, și asta pentru că autoritățile europene s-au expus deja cu privire la subiectul dat.

„Toți procurorii din Republica Moldova sunt evaluați conform legii cu privire la Procuratură. Toți, cu excepția procurorului general. Toți procurorii sunt pasibili de a fi trași la răspundere disciplinară, cu excepția procurorului general. Prin acest proiect, noi extrapolăm acele prevederi aplicabile pentru toți procurorii și în raport cu procurorul general. Atât timp cât aspectele referitoare la evaluare, răspundere au fost expertizate de către Comisia de la Veneția anterior, și în condiția în care noi nu facem altceva decât aplicăm sau facem așa încât legea să stabilească aceleași reguli de evaluare și răspundere disciplinară aplicabile procurorilor simpli și în raport cu procurorul general, nu văd necesitatea expertizării de către Comisia de la Veneția”, a spus ministrul.

Vorbind despre avizul negativ al Procuraturii la acest proiect, Litvinenco a declarat că nu a fost mirat: „Opinia lor este că nimic nu trebuie schimbat, că suntem țara cu o Procuratură mai bună decât Procuratura în Germania. Lucrul acesta, pe mine personal, mă lasă să cred că Procuratura nu este obiectivă în aprecierile sale”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.