Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiţiei scoate la iveală NOI MOTIVE pentru revocarea lui Kovesi, NEINCLUSE în raport

Inquam Photos/ Octav Ganea
Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader vine cu dezvăluiri neaşteptate, la şedinţa CSM. Toader susţine că pe lângă cele 20 de motive prezentate în raport, mai există şi altele, pe care nu a vrut să le introducă în document. A prezentat însă câteva dintre ele în faţa magistraţilor.

Citeşte şi: ALERTĂ - Modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor, ATACAT la CCR: 'Puterea a înţeles să bage pumnul în gură opoziţiei...'

"Aveam şi alte motive pe care nu le-am scris, dar aş putea să fac o referire. Interpretarea legii cu bună credinţă, loialitate. Cum e posibil ca textul din procedura penală să spună că dosarul de prelungire se depune la instanţă cu cel puţin 5 zile înainte de expirare, ca să aibă ăla drept la apărare, şi procurorii să spună că e un termen de recomandare. Dacă legea spune imperativ, trebuie să fii român, nu procuror să înţelegi.

Procurorii au dus la prelungire într-un timp mai mic de 5 zile, CCR a respins, procurorii au prins curaj şi au spus că pot duce şi cu cel putin o zi înainte. Până ce CCR a zis da, este de interpretare, dar că modul de interpretare tinde să dea instituţiei caracter neconstituţional.

Nu m-am referit în raport la demnitatea de multe ori încălcată şi prezumţia de nevinovăţie. Doamna procuror şef, a venit la mine cineva şi vă trimit scris să îmi răspundeţi. Mi-a spus: „Mi-au început de 2 ani dosarul, nu îmi fac nimic”. Asta e justiţie în sensul respectării drepturilor?

Eram în Japonia şi am întrebat în cât timp rezolvă o cauză.Mi-au spus că în 3 luni şi alea mai complexe în 6 luni. Eram în Malaezia şi m-au întrebat câţi magistraţi avem. 7000. Nu a înţeles. M-a întrebat ce facem cu ei.", a declarat ministrul Justiţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.