Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiţiei se ceartă prin comunicate de presă cu propriii subordonaţi. Predoiu le reproşează directoriilor că parlamentarii nu ştiu ce atribuţii are MJ

Inquam Photos / Octav Ganea
catalin predoiu

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a cerut ridicarea performanței manageriale la nivelul fiecărei direcții din minister și a solicitat directorilor să își asume evaluarea fiecărui angajat din subordine, conform unui comunicat de presă transmis de MJ. Predoiu le reproşează directorilor din minister inclusiv faptul că parlamentarii nu ştiu ce atribuţii şi puteri are Ministerul Justiţiei.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a condus, vineri, ședința Colegiului Ministerului Justiției (MJ). Ministrul a abordat două teme, măsurile luate în cadrul MJ derivând din starea de alertă și agenda profesională.

Cătălin Predoiu a cerut ca directorii să se implice în aplicarea măsurilor de protecție sanitară de către toți angajații ministerului. Directorii din minister își vor asuma sarcinile de coordonare inclusiv din perspectiva acestor măsuri. Directorii au primit instrucțiuni clare din partea ministrului pentru a sta de vorbă cu angajații pentru a menține o cultură a protecției.

Legea va fi aplicată cu strictețe în Ministerul Justiției, atât în privința prescripțiilor, cât și în privința sancțiunilor, se aeară în comunicatul precizat.

Ministrul a cerut ridicarea performanței manageriale la nivelul fiecărei direcții, a cerut directorilor să își asume evaluarea fiecărui angajat din subordine, să își asume decizii și să debirocratizeze activitatea direcțiilor.

„Directorii ministerului să fie mai exigenți în privința managementului. Am lansat un program de debirocratizare, inclusiv prin asumarea responsabilității deciziilor la nivel de directori. Pregătim primele măsuri pentru digitalizare. E nevoie de mai multă comunicare privind activitatea direcțiilor. Publicul nu are o imagine clară privind specificul activității MJ. Sunt chiar și parlamentari care nu știu ce atribuții și puteri avem sau nu avem. E datoria noastră să informăm cetățenii cu privire la atribuțiile ministerului. E nevoie de un efort suplimentar de informare din partea MJ, care să depășească temele consacrate mediatic și să ajungă până la agenda tehnică sectorială, eliminând orice confuzie între activitatea ministerului și cea a departamentelor juridice ale altor ministere, ale instanțelor și parchetelor. Directorii din minister și departamentul de comunicare se vor implica în acest efort.”, a precizat Cătălin Predoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.