Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiţiei se dă bătut: 'Ar fi irelevant dacă aş schimba directorul ANP'

raluca pruna

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat, joi, că este irelevant dacă l-ar putea schimba din funcţie pe directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Cătălin Bejan, deoarece în locul acestuia ar veni tot cineva din acest sistem, cu privire la care "are îndoieli foarte mari".

"Ştiţi că legea s-a schimbat în 2009 şi s-a stabilit că un magistrat nu este bun să fie director la ANP şi nu poate fi decât cineva care provine din acest sistem. Aşa că eu cred că este irelevant la acest moment faptul că-l schimb, aş putea, nu pot sau nu să-l schimb pe domnul Bejan, pentru că va veni tot cineva din sistem cu privire la care eu am îndoieli foarte mari", a precizat Prună, la dezbaterile ''Maladia plagiatului şi anticorpii sistemului universitar" şi "Cărţile 'ştiinţifice' în regimul penitenciar'', organizate la GDS. Raluca Prună a spus că predecesorul său i-a dat directorului ANP calificativ excelent şi ar fi irelevant dacă ea i-ar da calificativul nesatisfăcător sau zero.

"Eu m-am grăbit să ies în public să spun că îl demit. Există nişte evaluări anuale şi predecesorul meu, (...) la cererea mea ca să fim în cadrul legii, rugându-l să-l evalueze, i-a dat calificativul excepţional, pe primele 10 luni, mie îmi rămâne o lună şi jumătate până la 12 luni. Eu pot să-l evaluez după cum am constatat eu şi după conştiinţa mea. Dar este irelevant. Eu pot să-i dau nesatisfăcător, pot să-i dau zero, rezultatul va fi că activitatea domnului Bejan pe tot anul va fi excepţională. Înainte să am această evaluare, i-am cerut domnului Bejan să-şi dea demisia şi mi-a zis: 'nu, nu pot să-mi dau demisia pentru că nu am de ce, sunt foarte mândru de activitatea de la ANP'", a explicat Prună. Ea a adăugat că ceea ce a putut să facă a fost să-l roage pe premier să trimită corpul de control la ANP şi la anumite penitenciare.

"O să sesizez, aştept rezultatul corpul de control al premierului, am trimis eu însămi controale la penitenciarele care sunt în topul cercetării în lumea carcerală, aştept aceste rezultate şi, potrivit legii, o să sesizez organele competente şi anume Parchetele", a spus Raluca Prună, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.