Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, despre cazul Dodon: Am promis să facem dreptate

stiri.md
Sergiu Litvinenco

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, spune că nu cunoaște detaliile despre cazul care îl vizează pe fostul președinte al țării, Igor Dodon, și nici cum vor evolua lucrurile.

Potrivit lui, Ministerul Justiției va urmări atent cum se desfășoară ancheta, pentru ca totul sa fie în strictă concordanță cu legea”, transmite Știri.md.

„Atunci când am venit în fața alegătorilor să le cerem votul, principala cerință față de noi a fost să se facă în sfârșit dreptate. Am promis acest lucru și, indiferent de critici și piedici, o să ne ținem de cuvânt.

Clasa politică coruptă, responsabilă pentru sărăcirea și alungarea cetățenilor din țară timp de trei decenii, va trebui într-o zi să răspundă. Vor răspunde toți cei care au venit în politică nu ca să ajute oamenii, dar să-i fure. Asta a fost o remarcă generală.

Referitor la subiectul de azi, precizez că, deși nu știu detaliile speței și nici cum vor evolua lucrurile, sunt ferm convins că politicul nu poate avea imunitate față de răspundere, toți fiind egali în fața legii.

În același timp, este evident că instituțiile trebuie să comunice toate lucrurile pe care le pot comunica, potrivit legii, or, dincolo de fondul cauzei, transparența este fundamentală pentru a avea încrederea societății și de a legitima actul justiției.

Desigur că este prioritar și ca toate procedurile să fie respectate atât ca literă, dar mai ales ca spirit. Ministerul Justiției va urmări atent cum se desfășoară ancheta, pentru ca totul sa fie în strictă concordanță cu legea”, scrie Litvinenco.

Procurorii în comun cu CNA și SIS au descins astăzi dimineață cu percheziții la domiciliul fostului șef de stat, Igor Dodon, fiind suspectat pe mai multe capete de acuzare.

„Un show de doi bani cu învinuiri grave și neprobate. Atunci când o guvernare nu e în stare să conducă țara, luptă cu opoziția, un cadou de ziua Maiei Sandu”, a comentat secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea.

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a confirmat pentru Deschide.MD reținerea pentru 72 de ore a ex-președintelui Igor Dodon

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.