Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, laudă România în reformarea justiției: Vom beneficia de expertiza unor specialiști români

cotidianul.md
sergiu litvinenco

Republica Moldova mizează pe sprijinul partenerilor externi în reformarea justiției, România fiind un bun exemplu în oferirea bunelor practici în reforma justiției. Declarații în acest sens au fost făcute de ministrul Justiției Sergiu Litvinenco în cadrul unui interviu pentru G4media.

„Mizăm pe sprijinul partenerilor externi, inclusiv legea cu privire la evaluarea externă va fi implementată cu implicarea partenerilor externi. Vorbim aici chiar și de persoanele care vor evalua magistrații noștri. Fără doar și poate, mizăm și conștientizăm că de unii singuri nu vom putea realiza foarte multe. Mai ales că partenerii externi pot să ofere și acele bune practici de care să ne conducem. Chiar și România este un exemplu. Noi am spus și în programul nostru electoral și cel de guvernare că vrem să preluăm sistemul din România, acolo unde există o singură instituție care se ocupă de marea corupția Direcția Națională Anticorupție (DNA). Nu două-trei așa ca la noi”, a declarat ministrul în cadrul interviului.

Litvinenco a mai menționat că R. Moldova va beneficia de expertiza unor specialiști din România în reformarea justiției.

„Vom beneficia și de expertiza unor specialiști din România. Vrem să preluăm ce a făcut România și mai ales dacă va fi cineva care a participat în procesul de reformare a instituțiilor din România și va lucra cu noi cot la cot vom putea implementa sistemul trecând peste anumite lacune sau breșe care au fost în România. Mai precis, să implementăm un sistem și mai bine decât s-a întâmplat în România”, a precizat ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.