Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiţiei, sfat pentru candidaţii la şefia DNA. Ce trebuie să conţină obligatoriu programul managerial

Inquam Photos / Octav Ganea
tudorel toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, are un sfat pentru procurorii care doresc să candideze la şefia DNA, după ce pe primii patru candidaţi i-a respins. Toader menţionează ce anume trebuie să conţină programul managerial al unui candidat.

"Același sfat pe care l-am avut și în precedent: să se înscrie cât mai mulți procurori care îndeplinesc condițiile legale și să-și facă programul managerial din care să rezulte starea de fapt actuală a DNA, din care să rezulte măsurile de îmbunătățire a activității și un grafic privind realizarea măsurilor de îmbunătățire a activității. Un program managerial obligatoriu trebuie să cuprindă radiografia autorității DNA, măsurile și graficul de realizare a respectivelor măsuri. Nu poți face o chestiune descriptivă - ce e DNA și cât de bine a funcționat până în prezent", a declarat Toader, luni, la sosirea la minister.

Întrebat ce anume le-a lipsit celor patru candidați respinși săptămâna trecută, ministrul a răspuns: „Tocmai am spus”. Tudorel Toader a mai subliniat că luni sau marți va posta, pe pagina Ministerului, un comunicat cu un răspuns amplu la această întrebare.

Vezi și: Semnal de alarmă al cercetătorilor americani: Cum îţi afectează hipertensiunea creierul

Ministerul Justiţiei a anunţat vineri că au fost respinse cele patru candidaturi depuse pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, urmând ca procedura de selecţie să fie reluată. Ca urmare, în urma desfăşurării procedurii de selecţie, nu se va face o propunere de numire în funcţia de procuror-şef al DNA dintre candidaţii participanţi, iar procedura se va relua. 

Cei patru candidaţi înscrişi în cursă - Florentina Mirică - procuror-şef serviciu la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul DNA, Cristian Lazăr - procuror-şef adjunct la Secţia urmărire penală din cadrul Parchetului General, Marius Iacob - procuror-şef adjunct al DNA şi Elena Grecu - procuror-şef serviciu în structura centrală a DNA - au susţinut joi interviul la sediul Ministerului Justiţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.