Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiției, Stelian Ion: Voi dispune un control pentru a vedea cum se fac 'aceste smulgeri` a unor dosare de la unele parchete

Epoch Times Romania
Stelian Ion

Ministrul Justiției a declarat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă cu tema închiderii dosarului DIICOT privind evenimentele violente din 10 august 2018 că dorește să dispună un control privind modalitatea în care instituțiile de parchet fac preluări de cauze fie prin prisma competențelor sau alte modalități.

Concret, a explicat ministrul Justiției, controlul va fi efectuat de către procurori desemnați și va trebui să constate cum se fac preluările de dosare între parchete, să identifice ce hibe există în aceste proceduri astfel încât să nu mai aibă loc „smulgerea” unor dosare cu  competență clară de la o unitate de parchet la alta.

Citește și: VIDEO 'LECȚIA' de TEROARE și UMILINȚĂ la adresa Poliției Române vine de la Gorj - Agenți amenințați și înjurați de RECALCITRANTUL unei comune, lăsat fără permis

`Asta e ideea. Putem actiona doar la nivel general. Nu intru in elemente de detaliu. Nu voi spune doar despre un dosar...presa a scris de-a lungul timpului despre astfel de artificii, aceste preluări de dosare.

De aceea e nevoie de o evaluare astfel incat acele mutări forțate din parte in alta a unor dosar, ce dus in sine alor la o tergiversa, dar starnesc si semne de întrebare.

Aceasta chestiune trebuie rezolvata legislativ pe viitor. Vom vedea cu  ce propuneri putem veni. Voi cere propuneri de la cei ce lucrează in sistem, cei care știu cel mai bine. Sun chestiuni ce se cam știu și dacă se cam știu trebuie sa le rezolvam`, a explicat Stelian Ion.

Mai precis, ministrul taxează modalitatea în care dosarul 10 august a fost declinat la DIICOT în baza unei sesizari a Jandarmeriei Române, unitate a căror angajați erau vizați în dosarul inițial format la Parchetul Tribunalului Militar, declinat imediat la Secția Militară din cadrul parchetului instanței supreme.

La acel moment, procurorul șef al Secției PArchetelor Militare din PICCJ, Gheorghe Cosneanu, a dispus declinarea integrală a dosarului primit de la Parchetul Tribunalului Militar București, doar în baza sesizării primite de către Diicot de la Jandarmerie.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.