Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiţiei trimite 'SĂGEŢI' către Kovesi şi Lazăr: Mesaj DUR către şefii celor două instituţii

Inquam Photos/ Octav Ganea
Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a lansat în cadrul şedinţei CSM un atac voalat la adresa procurorului general, Augustin Lazăr, dar şi la adresa şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.El susţine că şefii instituţiilor sunt obligaţi să îi transmită un raport până la finalul lunii februarie şi îi somează pe cei doi să se conformeze legii.

"E adevărat că legea spune că Ministerul Public, DIICOT, DNA, trebuie să prezinte rapoartele către ministrul Justiţiei până la sfârşit de februarie, ca ministrul să solicite ulterior şedinţă comună de prezentare a raportului. Tot adevărat e şi faptul că până în prezent am primit respectivul raport de la DIICOT. E adevărat că mai e şi ziua de azi, şi zua de mâine. Eu am speranţa că le voi primi, după cum prevede legea.", a declarat Tudorel Toader.

Ministrul Justiţiei a continuat atacul, făcând referire la numeroasele dosare ale DNA care au ajuns, în ultima perioadă, să fie clasate din cauza prescrierii faptelor.

"Toată această dezbatere privind modul în care ministrul Justiţiei poate şi trebuie să exercite activitatea. Eram aici când întrebaţi care e pârghia prin care ministurl îşi poate exercita autoritatea. Nu se pune problema ca ministrul să întrebe de un dosar, de modul în care sunt administrate probele. Ministrul poate întreba despre termenul de soluţionare a cauzelor şi sper ca în rapoartele primite să existe şi o astfel de situaţie, să nu ajungem ca termenele să se prescrie.", a conchis Toader.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.