Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul justiţiei turc îşi scurtează vizita în Germania, după anularea unui miting pro-Erdogan

Time
Erdogan

Ministrul justiţiei turc Bekir Bozdag a anunţat joi că şi-a anulat o întrevedere prevăzută cu omologul său german Heiko Maas şi că revine în ţară, după ce autorităţile germane nu i-au permis să se adreseze susţinătorilor preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, relatează Reuters. Bozdag a declarat pentru televiziunea turcă că oraşul german Gaggenau (sud-vest) a retras autorizaţia pentru organizarea unui eveniment în cadrul căruia el intenţiona să se adreseze susţinătorilor preşedintelui turc Erdogan, pe motiv că locul desfăşurării evenimentului este prea mic pentru mulţimea aşteptată.

Intenţia ministrului Bozdag de a obţine sprijin pentru referendumul din luna aprilie privind extinderea prerogativelor preşedintelui turc au provocat critici în Germania. ''Abordări antidemocratice precum anularea intervenţiei mele folosind ca pretext dimensiunea redusă a spaţiului de parcare sunt inacceptabile. Am anulat întrevederea cu ministrul german al justiţiei după această evoluţie şi voi reveni în Turcia'', a declarat Bekir Bozdag în oraşul francez Strasbourg, conform Agerpres.

Germania găzduieşte cea mai mare comunitate turcă din lume. Circa 1,4 milioane de persoane de origine turcă sunt eligibile să voteze la referendumul din 16 aprilie asupra unei revizuiri a Constituţiei turce. Un vot "DA" la referendum îi va spori atribuţiile preşedintelui Erdogan, care s-a folosit deja de starea de urgenţă instituită în Turcia după puciul eşuat din iulie pentru a conduce o epurare la scară largă care a vizat oponenţi ai guvernului şi jurnalişti, notează DPA. Bernd Riexinger, liderul partidului de opoziţie de stânga din Germania, Die Linke, ceruse guvernului să interzică acest eveniment, pe care l-a descris drept un efort de a promova "fanteziile de omnipotenţă' ale lui Erdogan. Premierul turc Binali Yildirim s-a aflat în Germania săptămâna trecută la un eveniment organizat la Oberhausen pentru a promova reforma constituţională din Turcia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.