Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Lucian Romaşcanu, de Ziua Mondială a Artei: 'Arta rămâne rămâne expresia libertăţii. Să ne cinstim artiştii şi să ne bucurăm de creaţiile lor!'

Inquam Photos
Lucian Romașcanu

Ministrul Culturii Lucian Romaşcanu a declarat, cu prilejul sărbătoririi sâmbătă a Zilei Mondiale a Artei, că arta rămâne o expresie a libertăţii şi îndeamnă să cinstim artiştii şi să ne bucurăm de creaţiile acestora.

„Arta, prin toate formele sale de manifestare, are puterea de a ne aduce laolaltă şi de a ne fi alinare sau chiar sprijin în vremurile dificile, ajutându-ne să nu pierdem din vedere esenţialul şi să mergem mai departe. Anul acesta, Ziua Mondială a Artei are loc în Sâmbăta mare, o zi extrem de importantă pentru credincioşii ortodocşi care aşteaptă Învierea Domnului, un alt prilej în care ne îngrijim să ne hrănim sufletul. Aşa că astăzi, poate mai mult ca oricând, îmi doresc să sărbătorim prin a ne întoarce spre sine, spre valorile fundamentale ale poporului român, şi să punem pe primul loc frumosul. Totodată, să nu uităm că arta însoţeşte omenirea din cele mai vechi timpuri şi, dincolo de valenţele ei sociale şi identitare, rămâne expresie a libertăţii. Să ne cinstim artiştii şi să ne bucurăm de creaţiile lor!”, a transmis Lucian Romaşcanu, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Ministerului Culturii.

Celebrarea Zilei Mondiale a Artei este o iniţiativă a Asociaţiei Internaţionale a Artei din cadrul celei de a XVII-a Adunări generale de la Guadalajara, Mexic, zi sărbătorită pentru prima oară în anul 2012, potrivit Ministerului Culturii.

Data a fost aleasă în mod simbolic, pentru a cinsti memoria lui Leonardo da Vinci, un sculptor, pictor, arhitect şi inventator complex, născut la 15 aprilie, în urmă cu 571 de ani, informează News.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.