Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul lui Cioloş aduce lămuriri: 'Nu era necesar mandat pentru premier'

enational.ro
dacian ciolos

Ministrul delegat pentru relaţia cu Parlamentul Ciprian Bucur a informat, luni, Birourile permanente reunite că nu era necesar ca premierul Dacian Cioloş să solicite un mandat din partea Legislativului pentru participarea la Consiliul European, întrucât este o şedinţă informală a acestui for.

"La şedinţa Birourilor permanente reunite s-a ridicat o astfel de problemă (a mandatului pe care premierul trebuia să-l ceară Parlamentului - n.r.), dar problema a rămas să fie lămurită pentru că legea prevede un astfel de lucru şi există o astfel de şedinţă a Consiliului European, în momentul în care preşedintele îl desemnează pe premier, el trebuie să aibă mandat din partea Parlamentului. Aici nu este o chestiune politică, este o chestiune pur juridică de respectare a unei legi. Din acest punct de vedere, răspunsul ministrului în relaţia cu Parlamentul a fost acela că nu este vorba de o şedinţă a Consiliului European obişnuită, pentru care trebuia mandat, ci e vorba de o şedinţă informală a Consiliului şi de întâlnire cu reprezentanţii Turciei. Şi, din acest punct de vedere, nu era nevoie de un mandat, dat fiind caracterul informal", a explicat secretarul Camerei, Niculae Mircovici.

El a spus că "s-a solicitat ca membrii Comisiilor juridice comune să lămurească această problemă". Copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a declarat luni că participarea premierului Dacian Cioloş la reuniunea Consiliului European se face cu încălcarea legii. ''Nu am reţinut, eu la Parlament nu am primit niciun fel de document din partea premierului, a Guvernului, prin care să fim informaţi şi prin care nu numai să fim informaţi, dar prin care să ni se solicite un mandat, aşadar participarea premierului Cioloş la reuniunea Consiliului European se face cu încălcarea legii şi a dispoziţiilor clare stabilite de Curtea Constituţională. Este un precedent extrem de grav'', a spus Călin Popescu-Tăriceanu, într-o conferinţă de presă, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.