Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul MAI, Dragoș Tudorache, la reuniunea JAI

Inquam Dragos Tudorache MAI

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, va participa joi la reuniunea Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne care va avea loc la Luxemburg. 

Potrivit unui comunicat, principalele teme de discuţie vor fi implementarea Regulamentului privind noua Agenţie FRONTEX - Agenţia Europeană pentru Poliţia de Frontieră şi Garda de Coastă, măsurile din domeniul tehnologiei informaţiei legate de gestionarea frontierelor, stadiul îndeplinirii obiectivelor în domeniul migraţiei şi al relocărilor, precum şi reforma sistemului european comun de azil.

ATENȚIE, șoferi: Ce se va întâmpla cu mașinile implicate în accidente

Cu ocazia acestei reuniuni, ministrul român va prezenta contribuţia pe care ţara noastră o are, la nivel european, în gestionarea fenomenului migraţiei, subliniind importanţa operaţionalizării cât mai rapide a noii agenţii, precum şi disponibilitatea României de a pune la dispoziţia acesteia 75 de poliţişti de frontieră pentru rezerva de intervenţie rapidă. Totodată, Tudorache va evidenţia susţinerea României faţă de propunerile legislative care vizează măsurile în domeniul tehnologiei informaţiei privind managementul frontierelor.

Coșmar pentru liderul Senatului: Legea care îl poate BARA pe Tăriceanu


Cu privire la reforma sistemului european comun de azil, ministrul de Interne va sublinia necesitatea adaptării soluţiilor identificate la realităţile din statele membre, precizează sursa citată. 

În marja reuniunii JAI, oficialul român va avea o serie de întâlniri cu oficiali ai Comisiei Europene şi ai unor state membre, ocazie cu care va aborda dosarul Schengen şi alte teme de actualitate de pe agenda europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.