Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Mediului are planuri mari pentru românii care vor panouri fotovoltaice: 'Să reducem la 2-3 numărul documentelor necesare'

Twitter
panouri fotovoltaice

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, susține că dacă se va reuși reducerea la 2 sau 3 a numărului documentelor necesare pentru a deconta un panou fotovoltaic, problema va fi rezolvată și se vor putea analiza sutele de mii de cereri la programul național de fotovoltaice.

„La programul de fotovoltaice, cererea este de ordinul sutelor de mii de gospodării, motiv pentru care și noi trebuie să regândim programul național și să găsim resurse de implementare suplimentare, fonduri suplimentare pentru a veni la nivelul cererii. Am avut o discuție cu președintele AFM și avem soluția pentru a lansa un program național cu impact uriaș.

(…) Dacă reușim să reducem la 2-3 numărul documentelor necesare pentru a deconta un panou fotovoltaic, am rezolvat problema. Documentele trebuie să fie certificatul de racordare de la distribuitorul de servicii de transport energie electrică și dacă avem racordarea și la factura de la instalator, practic nu trebuie să cerem altceva mare lucru. Încercăm să reducem foarte mult birocrația prin reducerea numărului de documente necesare”, a afirmat, marți, Tanczos la emisiunea ”Inspiră România” de la TVR Info.

Acesta crede că bugetul pentru program trebuie să fie de ordinul miliardelor de lei pe următorii 3 ani și să fie gândită o implementare graduală, treptată, în funcție de capacitatea de producție și instalare a firmelor, pentru a nu mai exista bariere instituționale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.