Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Mediului, contrazis de un președinte de CJ: Pădurile dispar ca prin farmec

Vestea.net
ionel arsene

Ministrul Mediului, Costel Alexe, susține că în anul 2020 nu au plecat bușteni din pădurile României la export și arată că nu se taie pădurile în mod ilegal. Președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, îl contrazice pe Costel Alexe și explică că la el în județ dispar pădurile ca ”prin farmec” în această perioadă.

Citește și: Marcel Vela lămurește controversele din spațiul public: românii pot merge la țară să-și lucreze pământurile

”ÎMPREUNĂ PUTEM OPRI JAFUL DIN PĂDURILE NEAMȚULUI !!!

Dragi nemțeni!

La umbra epidemiei de coronavirus, cu noi toți în case, pădurile județului dispar ca prin farmec!

În urma mesajelor primite de la voi, nemțeni cu dragoste de țară, la rugămințile voastre de a mă implica în problema defrișărilor masive de masă lemnoasă, astăzi am fost în pădurile județului să văd cu ochii mei dezastrul. Ce am văzut m-a îngrozit și m-a revoltat: de-a lungul asfaltului proaspăt, sunt urme de lemne trase noaptea pe asfaltul crud. Drumuri distruse. Inadmisibil! (DOVADA-FOTO 1).

Toate sentimentele umane de la necaz și supărare, până la culmile disperării și dincolo de revoltă, le-am trăit când am văzut convoaiele de camioane cărând lemnul Neamțului către firmele străine care ne mutilează pădurile. Un sentiment insuportabil care m-a urmărit toată ziua.

Am dispus echipei de la Compartimentul control trafic și siguranță rutieră al Consiliului Judetețean Neamț să efectueze un control pentru a lămuri CU PROBE, că pădurile Neamțului sunt măcelărite și iau drumul străinătății.(DOVADA-FOTO 2, 3, 4). Doar într-o zi, s-au dat amenzi în valoare de 54 000 lei pentru depășirea limitei maxime de masă lemnoasă, autorizată pe drumurile județene.

Verificările echipei de control sunt periodice iar atribuțiile Consiliului Județean sunt limitate, dar mă întreb ce măsuri concrete iau cei care astăzi se află la putere? Guvern PNL, prefectură, minister al mediului, garda forestieră, Romsilva, la voi se vede dezastrul din pădurile românilor? Sunteți cei mai neisprăviți guvernanți din istoria țării. Cei mai neromâni liberali de la Cuza până astăzi.

Este pentru a doua oară când PSD inițiază proiectul de lege împotriva exportului de masă lemnoasă. Vom vedea împreună dacă președintele Iohannis va avea curajul să conteste legea la CCR.

Domnule ministru al mediului, negarea realității este cea mai proastă abordare. Ne luați pe toți de proști. Realitatea este incontestabilă iar văicărelile și acuzele dvs. că românii mint, jurnaliștii greșesc și ONG-urile manipulează, este dovada concretă că sunteți doar niște vânzători de țară.

Spre deosebire de noi, românii, care ne închinăm în biserici, voi vă închinați stâpânilor voștri, pe care-i slujiți cu obediență, trădând țara și neamul românesc. V-au trimis la televizor ca pe niște slugi, să negați un adevăr evident, având impresia că ne mai puteți prosti cu minciunile voastre.

Vă aștept alături de mine, dragi nemțeni! Voi sunteți puterea mea! Doar împreună putem apăra glia și codrul de netrebnicii care conduc azi România și care vând bucată cu bucată, zilnic, din plămânii țării strămoșești!”, scrie Ionel Arsene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.