Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Mediului, Costel Alexe: '13 din cele 39 de arii protejate ce se interesectează cu autostrăzi n-au planuri de management'

adevarul.ro
costel alexe

Ministrul Mediului, Costel Alexe, susține, într-un anunț publicat pe pagina sa de Facebook, că 13 arii protejate care se intersectează cu autostrăzile nu au planuri de management și nu aveau, la începutul mandatului său, nicio sursă posibilă de finanțare, anunță MEDIAFAX.

„Am cerut în Minister o analiză serioasă a situației culoarelor de autostrăzi în faza de proiect care se intersectează cu ariile naturale protejate din România. Din aceasta reiese că 39 de arii naturale se află pe traseele proiectelor de autostrăzi. 25 din cele 39 de arii protejate au deja planuri de management, așa încât în aceste sit-uri există deja măsuri de conservare pentru specii și habitatele. În schimb, 13 arii nu au planuri de management și nu aveau la începutul mandatului nici o sursă posibilă de finanțare”, a scris, joi seara, ministrul Mediului, pe Facebook.

Citește și: Radu Tudor intră în ei: `Nu trebuie să aşteptăm`!

Costel Alexe spune că a identificat soluția financiară, alături de Ministerul Fondurilor Europene, și va aplica pentru finanțarea siturilor Natura 2000 prin POIM.

„Între timp, Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate este pregătită cu măsuri punctuale de conservare pentru speciile din cele 13 arii, protejate până la elaborarea planului de management. Vrem să sprijinim accelerarea proiectelor de autostrăzi, asigurându-ne că această dezvoltare, pe care România o așteaptă, nu pune nicio problemă speciilor și habitatelor”, explică sursa menționată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.