Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Mediului îi răspunde lui Klaus Iohannis: președintele a cerut să fie reexaminată legea care permite împușcarea urșilor agresivi

Inquam Photos
Tanczos Barna

OUG-ul privind intervenția imediată în cazul urșilor periculoși rămâne în vigoare, iar Parlamentul va rectifica elementele juridice invocate de Klaus Iohannis în cererea de reexaminare, afirmă ministrul Mediului, Tanczos Barna.

„Președintele țării nu a promulgat actul normativ conform căreia OUG-ul privind intervenția imediată în cazul urșilor periculoși s-ar fi ridicat la rang de lege și l-a trimis înapoi în Parlament pentru reanalizare. În Parlament vom verifica și vom rectifica elementele juridice indicate de domnul președinte.

Sunt ferm convins că protecția vieții omenești este o prioritate și pentru domnul președinte, așadar vrea ca implementarea cadrului legal al intervenției imediate în cazul urșilor periculoși să nu poată fi atacată și să respecte toate reglementările de specialitate”, transmite pe Facebook ministrul Mediului, Tanczos Barna, relatează Mediafax

El precizează că pe parcursul acestui proces de revizuire OUG-ul rămâne în vigoare. „Avem în continuare posibilitatea de a interveni în mod eficient împotriva urșilor periculoși care pun în pericol viața oamenilor și bunurile acestora în intravilanul localităților”, conchide ministrul Mediului.

Context

Klaus Iohannis a trimis Parlamentului, pentru reexaminare, legea privind aprobarea metodelor de intervenție imediată pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun, în intravilanul localităților, pentru că unele dintre dispoziții sunt neclare, de natură să genereze probleme.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.