Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Mediului participă la o conferinţă pe tema gestionării bio-deşeurilor

Inquam Photos / Octav Ganea
costel alexe

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, participă miercuri la conferinţa Gestionarea bio-deşeurilor.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Ecoteca, European Environmental Bureau (EEB) şi MAVA.

La conferinţă vor participa reprezentanţi ai Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, precum şi experţi de renume internaţional care vor prezenţa modele de bune practici în domeniul gestionării bio-deşeurilor.

Conform unui comunicat al organizatorilor, gestionarea bio-deşeurilor are o importanţă majoră în momentul de faţă, îndeosebi după adoptarea de către Parlament, în această lună, a legii privind gestionarea deşeurilor nepericuloase.

"O gestionare mai bună va creşte nivelul de reciclare şi atingerea ţintelor necesare la nivelul Uniunii Europene, evitând implicit amenzile usturătoare impuse de Uniune în caz contrar. România se află încă la începutul acestei activităţi şi este nevoie atât de un dialog între mediul public, asociaţii şi instituţiile statului, cât şi de exemple concrete de bune practici în domeniu, care să ofere societăţii soluţii viabile", menţionează reprezentanţii organizatorilor.

Evenimentul va facilita accesul la informaţii esenţiale pentru organizaţiile şi instituţiile care doresc să îşi reducă amprenta de carbon prin reducerea cantităţilor de bio-deşeuri care ajung la groapă de gunoi. Expertiza tehnică va fi asigurată de reprezentanţi din cadrul MMAP şi MADR, sub patronajul Ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.