Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul moldovean de Externe: Republica Moldova își dorește normalizarea relațiilor cu Rusia

republica moldova

Ministrul moldovean de Externe, Nicu Popescu, a declarat, în cadrul unui interviu acordat agenției ruse TASS, că Republica Moldova își dorește normalizarea relațiilor cu Rusia.

„S-au acumulat foarte multe lucruri negative în relațiile ruso-moldovene în ultimii ani și chiar decenii. Suntem interesați să discutăm aceste probleme pentru a normaliza relațiile cu Rusia, pentru a ajunge la un nivel stabil al relațiilor economice și politice”, a spus acesta, conform Mediafax.

„Când Moldova a semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană acum cinci ani, Rusia a suspendat Acordul de liber schimb cu Moldova. Cu toate acestea, vedem că există țări care se bucură de acorduri de liber schimb cu Uniunea Europeană, dar și cu Rusia. De exemplu, Serbia și Israelul. Rusia nu le impune restricții comerciale”, a adăugat Popescu.

Ministrul moldovean a făcut referire și la situația din Transnistria. „Există o controversă în legătură cu Transnistria și staționarea trupelor ruse în Moldova. Guvernul nostru insistă că trupele ruse nu pot staționa pe teritoriul țării noastre pentru că acest lucru încalcă legile și dreptul suveran de a decide ce trupe pot staționa pe teritoriul nostru”, a spus Popescu. El a mai adăugat că autoritățile de la Chișinău doresc rezolvarea situației din Transnistria, dar se opun categoric federalizării Republicii Moldova.

Ministrul moldovean a mai adăugat că relațiile Chișinăului cu Uniunea Europeană și NATO nu ar trebui să afecteze relațiile cu Rusia. „Ca să fiu sincer, nu văd o contradicție aici. Rusia are relații foarte bune cu multe state membre ale UE și NATO. Moldova își dorește integrarea în Uniunea Europeană și, în același timp, vrea să aibă relații bune cu Rusia, exact ca alte state membre ale Uniunii Europene”, a spus Nicu Popescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.