Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Muncii, anunţuri de ULTIMĂ ORĂ despre SALARIILE românilor

Wall-Street.ro
obligatiuni bani

Ministrul demisionar al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a vorbit  la România TV şi de legea salarizării unitare. Social-democrata a mărturisit că din punctul ei de vedere nu există niciun motiv constituţional pentru ca legea salarizării să nu primească girul şefului statului.

"Presedintele Klaus Iohannis nu poate sa puna nicio piedica. Daca nu doreste sa o promulge, va trebui sa o trimita inapoi Parlamentului. Suntem pregatiti sa o trecem rapid. Pana acum am tinut-o in dezbateri indelungate pentru ca am acceptat multe amendamente. (...) Nu vad niciun motiv constitutional ca legea sa fie trimisa Parlamentului. Daca e doar cererea unor sindicate, vreau sa le amintesc o vorba – "Mai binele este dusmanul binelui." (...) S-ar putea ca aceasta lege, care a dat maximul (...) s-ar puteea sa fie mai buna decat o alta lege care ar putea reiesi din dezbatere.", a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Ministrul Muncii a vorbit şi despre măsurile care urmează să fie implementate de la 1 iulie.

"De la 1 iulie ar trebui sa intre in vigoare legea salarizarii personalului bugetar, asteptam sa vedem ce decide presedintele. Eu sunt sigura ca va intra in vigoare la 1 iulie. (...) Noi am inceput deja pe diverse OUG sa marim salariile bugetarilor de la inceputul acestui an si ma refer la sanatate, educatie, administratie, cultura. (...)  Militarii si personalul contractual din MAPN vor avea o crestere de 15% de la 1 iulie. (...) De la 1 iulie trebuie sa se primeasca deja bani pentru marirea punctului de pensie la 1000 de lei. (...) Banii sunt prevazuti in buget, ordonanta e adoptata, deci nu se mai poate intampla nimic.", a conchis Vasilescu.

Citeşte şi: UPDATE - Olguţa Vasilescu, DEZVĂLUIRI despre viitorul premier.Ce post vizează ministrul Muncii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.