Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Muncii a anunţat câţi bani mai are România pentru pensii înainte de sărbători

Facebook.com
Marius Budai, deputat PSD

Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi, le dă asigurări pensionarilor că există bani de pensii înainte de sărbători. Budăi a mai spus că peste 33.000 de pensii au fost recalculate în ultima perioadă în România.

Citeşte şi: ALDE pune presiune pe PSD: Cere discuții URGENTE, în coaliție, pentru RESTRUCTURAREA Guvernului

"Vreau să le spun tuturor pensionarilor să nu ia în seamă niciun zvon sau declaraţie alarmantă cum că nu am avea bani de pensii,  că nu am avea prevăzut în buget sau că banii pentru majorări nu se vor acorda. Unor astfel de declaraţii le-am spus eu iresponsabile pe care le cataloghez la fel şi acum şi pe perioada anului 2017 şi pe perioada anului 2018. Ştim cu toţii că legea pentru recalcularea pensiilor nu era cuprinsă în programul de guvernare, dar majoritatea parlamentară şi-a asumat-o în Parlament şi noi acum îndreptăm tot ce a fost făcut cumva în mod nepotrivit în situaţia în care 33.000 de dosare de pensii au fost recalculate, iar în medie 30.000 vor fi depuse în plată. Cu siguranţă că acum majoritatea pensionarilor au primit acasă diferenţe de bani. În continuare cu recalcularea şi cu acea majorare cu 15% a punctului de pensie  prevăzută pentru 15 septembrie  2019. În data de 15 aprilie am încheiat toate plăţile privind pensia curentă a lunii aprilie şi până azi am dat diferenţele. Celelalte dosare care trebuie recalculate o să fie trecute prin modului informatic, ulterior trebuie să le scoatem din arhivele noastre şi fizic pentru a putea fi recalculate. E o muncă intensă", a precizat ministrul Muncii, Marius Budăi la postul de televiziune România TV.

În ceea ce privește restul recalculărilor, ministrul a spus că nu a fost nevoie de personal necesar la casele de pensii, unde s-a lucrat în forță, la nivelul tuturor caselor de pensii din țară, și a spus că pentru celelalte dosare, care nu s-au calculat încă, urmează să se facă trecerea lor prin modulul informatic, după ce vor fi scoase din arhive și fizic pentru a putea fi recalculate.

”E o muncă intensă și le mulțumesc tuturor, de la conducere până la arhivar pentru ca acești pensionari să poată primi toate diferențele acasă", a mai spus ministrul Marius Budăi.

El a spus că România se află pentru prima oară în situația de a avea chiar un excedent pentru plata pensiilor și a explicat și care sunt sursele acestui excendent.

”Suntem în situația în care pentru prima oară în istoria România estimarea este de a avea un excedent la sfârșitul anului pe plata pensiilor (...) după transferul contribuțiilor de la angajator la angajat (....). Ulterior, prin creșterea masei salariale, prin peste 230.000 de noi contracte de muncă, în acești doi ani, 2017 și 2018, a crescut și masa salarială, prin creșterea salariului mediu pe țară, prin diversificarea lui pentru studii medii (...). Aceste măsuri nu au dus la nimic altceva decât la încasări mai mari în bugetul asigurărilor sociale”, a mai spus ministrul.

”Noi am crescut în 2017 de două ori valoarea punctului de pensie și suntem în situația când și la 1 septembrie (...) vom face punctul de pensie 1265”, a dat asigurări minsitrul.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.