Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Muncii a coborât în subteran la Mina Vulcan pentru a discuta cu minerii şi a vedea condiţiile de lucru

Ministerul Muncii
Simona Bucura Oprescu

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a discutat, vineri, cu reprezentanţii Sindicatului “Muntele” din Complexul Energetic Hunedoara despre noua lege a pensiilor şi condiţiile de muncă speciale din minerit. Ea a coborât în subteranul Minei Vulcan pentru a vedea condiţiile de muncă şi a vorbi cu angajaţii.

”Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu, s-a întâlnit astăzi la Petroşani cu reprezentanţii Sindicatului «Muntele», reprezentativ în cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH). Principalele teme de discuţie au vizat noua lege a pensiilor şi condiţiile de muncă speciale din minerit”, arată Ministerul Muncii, într-un comunicat de presă transmis vineri.

De asemenea, Simona Bucura-Oprescu a făcut şi o vizită de lucru la Mina Vulcan pentru a vedea la faţa locului condiţiile de muncă din subteran. Ministrul a intrat în mină şi a discutat direct cu angajaţii care lucrau în abataj.

“Pentru mineri condiţiile de muncă sunt cu adevărat speciale. Prin toate măsurile pe care le avem în vedere la Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale principalul obiectiv este acela de a respecta demnitatea muncii salariaţilor din minerit, atât cât aceştia sunt în activitate, cât şi la pensie. Pe de altă parte, având în vedere perioada de tranziţie către energia verde, trebuie să gândim programe de formare profesională care să ţină cont de nevoile zonei şi care să reuşească să ţină aici, acasă, această resursă umană extraordinară”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.