Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Muncii anunţă modificări la legea privind indemnizaţiile pentru mame

Claudia Ana Costea

Ministrul Muncii, Ana Costea, a afirmat marţi că, în mare parte, modificările la legea privind indemnizaţiile pentru creşterea copilului coincid cu cele ale Guvernului, cu excepţia bazei de calcul şi eliminarea plafoanelor, dar asta nu va împiedica Executivul să pună în aplicare o astfel de lege.

"În momentul în care Parlamentul adoptă un act normativ, Guvernul este obligat să emită normele metodologice şi să pună în aplicare actul respectiv. Noi nu aveam alte propuneri, atât că limitam puţin din perspectiva realizării unui echilibru şi din perspectiva evitării fraudelor şi a majorărilor de salarii care au existat. Asta a fost raţiunea pentru care s-au pus nişte plafoane, să nu existe discriminări, dar, în mare parte, au acceptat şi proiectul de lege este din propunerile Ministerului Muncii, cu excepţia bazei de calcul şi a eliminării plafoanelor, dar nu avem nicio problemă", a spus Costea, la Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor.

Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor a adoptat marţi un proiect de lege prin care se elimină plafonul maxim al indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului. Totodată, indemnizaţia va fi acordată până când copilul împlineşte doi ani. Persoanele care timp de doi ani au realizat minim 12 luni venituri supuse impozitului beneficiază de concediu pentru creşterea copilului timp de doi ani şi timp de trei ani pentru copilul cu handicap, prevede unul dintre articolele acestui proiect de lege. Deputaţii din Comisia pentru muncă au stabilit, de asemenea, că indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului este de 85% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni lucrate din ultimii doi ani, anterior datei naşterii copilului.

Indemnizaţia minimă nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat, iar plafonul maxim, de 3.400 de lei, pentru indemnizaţia pentru creşterea copilului a fost eliminat, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.