Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Muncii, anunțul care nu va înviora economia: 1,5 milioane de români primesc şomaj tehnic și s-au făcut plăţi de 2,5 mld. lei

Agerpres
someri somaj

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, spune că 1,5 milioane de români au primit șomaj tehnic, în urma crizei provocate de noul coronavirus, ea precizând că au fost făcute plăți în valoare totală de 2,5 miliarde de lei, anunță MEDIAFAX.

„Am avut grijă ca, deşi am fost plecată din ţară, să se facă plăţile la timp şi oamenii să-şi primească fondurile acordate de guvernul Orban pentru ceea ce se numeşte în spaţiul public şomaj tehnic. La ANOFM (Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă) sunt făcute plăţi de 2 miliarde de lei pentru 1,4 milioane de angajaţi. La ANPIS (Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială - n.red.) sunt plăţi în valoare de 430 de milioane de lei pentru aproximativ 130 de mii de profesionişti conform codului civil”, a spus, vineri, Violeta Alexandru.

Citește și: Violeta Alexandru aruncă bomba! Adio contractelor bănoase obținute de subcontractori. Muncitorii români vor avea alte beneficii în Germania

Dincolo de datele privind şomajul tehnic, datele statistice arată că economia traveresează cea mai dură perioadă pentru angajaţi din 2009 încoace: 400.000 de locuri de muncă au fost şterse din economie în numai 67 de zile, potrivit Ziarului Financiar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.