Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Muncii, chemată de urgență în Parlament - Discuții despre salariile și pensiile românilor

Inquam Photos / Octav Ganea
violeta alexandru

Ministrul Muncii Violeta Alexandru a fost chemată, marți, la discuții în Comisia pentru muncă a Camerei Deputaților, pe tema majorării salariului minim și a Pilonului II de pensii, a declarat, pentru MEDIAFAX, președintele forului legislativ, deputatul PSD Adrian Solomon.

Reuniunea Comisiei pentru muncă a Camerei a început la ora 12.00 și este în desfășurare, la ora transmiterii acestei știri.

O decizie privind majorarea salariului minim brut garantat pe țară va fi luată de Guvernul Orban până la sfârșitul lunii noiembrie, a anunțat luni Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al Executivului.

Cătălin Predoiu începe o analiză riguroasă: Ce a solicitat Parchetului General și DNA

În această analiză se va ține cont de creșterea economică pentru anul în curs, de nivelul inflației, de indicele productivității muncii și de asemenea de o analiză calitativă asupra impactului în sectoarele economice unde există forță de muncă angajată la salariul minim, potrivit oficialului guvernamental.

PSD a avansat propunerea ca salariul minim brut să fie majorat cu 182 lei, la 2.262 de lei pentru angajaţii cu calificări scăzute şi medii şi cu 270 lei la 2.620 de lei pentru cei cu studii superioare de la 1 ianuarie 2020.

La 15 octombrie 2019 erau încheiate în economie 1.382.577 contracte de muncă cu normă întreagă la salariul minim brut de 2080 lei şi 313.823 contracte de muncă cu normă întreagă la salariul minim de 3000 lei, circa 26,2% din totalul de 6.468.163 contracte de muncă.

Premierul a anunțat miercuri, 6 noiembrie, că Guvernul va crește cu siguranță salariul minim brut pe țară de la 1 ianurie 2020 însă va lansa și o analiză pentru determinarea unei proceduri de stabilire a creșterii salariului minim pe viitor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.